onsdag 6 mars 2013

BVC - Ellinor


Vi började BVC besöket med att mäta och väga som vanligt. Ellinor ligger på en kurva, ligger hon kvar på den är allt fint. Så jag skall pallra mig in och mäta henne om två veckor igen så får vi se! :-)


Ålder: 3 månader 5 dagar
Vikt: 6 605 g
Längd: 62,5 cm
Hattstorlek: 41,0
Vaccin:
"Infanrix Hexa" (difteri, stelkramp, kikhosta, polio, haemophilus influenzae typ B, hepatit B)
"Prevenar 13" (pneumokocker)


Det var tvåmånaderskontroll idag, så Ellinor läkarbesiktades också. Vi missade att göra det kring själva tvåmånadersdagen (doktorn var sjuk!), så läkaren blev full i skratt när hon mötte Ellinors glada och mycket medvetna lilla person istället för en typisk tvåmånadersbebis lite virriga blick. :-)
Vi kunde konstatera att Ellinor är symmetrisk och fin. Lika långa ben, stark i nacken och ryggen, klar och medveten blick som fokuserar fint. Jag berättade att storebror har nedsatt syn och läkaren tyckte att det var en god idé att följa upp det även med Ellinor, men lite längre fram. Jag bad henne titta på Ellinors huvud men läkaren tyckte inte att det var speciellt platt baktill, det var runt och fint.
Ellinor jollrade sig glatt igenom både BVC-mätningen och läkarbesiktningen, duktig tjej. :-)

Sen var det dags för vaccinering, då jollrade hon ju inte lika mycket. Men två sprutor, en i varje lår - gick jättesnabbt. Sen var det tröst i mammas famn i en halvtimme ungefär innan hon lugnade sig (somnade en stund och åt sedan ett gott mål mat).

Inga kommentarer: