lördag 10 november 2007

En glittrande solig dag

Lillen vaknade vid 06 (som vanligt nuförtiden) och fick ny blöja av S och mat av mig. Sen somnade han (och vi) om till 09, då han fick äta lite till. Då somnade han inte utan var väldigt rastlös och låg och knorrade missnöjt och viftade med sina små armar och ben. Hungrig var han inte så vi antog att det var något som busade i magen.
Men det gav med sig efter en halvtimme eller så, och sen låg han bara och var ovanligt trivsamt vaken i S knä. :-) Han måste ha slagit ett "vakenhetsrekord" i och med att han faktiskt utan att vara missnöjd har legat och filosoferat över livet i flera timmar.

Det är nästan så att det kan vara läge att plocka fram babygymmet vi fick låna av syrran, han är helt fascinerad av "uron" (mobilen) som hänger i hans rum. Varje gång man går in där och kommer i närheten av den söker han efter den med blicken. Speciellt rolig är förstås den där stora blå bollen som är tydlig och färgrik. :-) Skallrorna är trevliga också, men bara när man skakar på dem. Om han kan tänka sig att vara vaken och på gott humör oftare kan vi nog prova med babygymmet en liten stund.
Annars fick vi i och för sig veta vad han pysslat med när han legat och funderat så länge när jag lyfte honom för att ge honom nästa mål mat, blöjan hade svämmat över... 8-) Ovanligt förnöjd liten bebis trots detta. Inte är det lätt att veta vad de behöver, ibland är han vansinnigt missnöjd när det är blöj-action, andra gånger (som nu) verkar det bara vara prima liv...

Nu har han sovit i sin säng i en timme cirka, S och jag har fått en del nytta gjord. Bland annat har vi nu installerat och kopplat upp vår hemtelefon som blev aktiverad igår (samma nummer som förut). Så nu är vi "äkta" noll-åttor igen. :-)


Det var snöstorm igår kväll, så idag är det en otroligt glittrande solig dag. Vi skall eventuellt ta oss ut och handla, men eftersom vi inte har fått på vinterdäcken kanske det är säkrare att hålla oss hemma och klara oss på det som finns i frysen. Det kan få bli en promenad med vagnen istället. :-)

Inga kommentarer: