torsdag 15 november 2007

Mormor har landat!

Mamma har nu varit här i två himmelska dagar, det är verkligen skönt med lite avlastning. :-)

Precis som med farmor så tog det bara ett par minuter från det hon kommit in i huset och Tobias och hon hälsat på varandra (han kollade noggrant in henne!) så hade hon lyckats lägga honom att sova i babysittern!

Vad är det med mor/farmödrar och spädbarns sömn??? :-D

Vad det än är som de har, behöver jag också! :-)
Rör det sig om speciella hemliga trick som man bara får lära sig när man kvalificerat sig?? ;-)

Vi har hunnit med att storhandla på Maxi, Tobias grät ilsket till han bars ut i friskluften på väg till bilen, sen sov han genom hela shoppingen och en bit efter vi kommit hem igen, fantastiskt skönt. Idag tog vi bussen till BVC för mätning och vägning (skriver mer om det en annan dag, har siffrorna nedskrivna på ett papper nere i köket) och sen hade vi en väldigt väldigt "gråtig " tur i centrum. Han var bara nöjd om jag bar honom... Sen fick han alldelens nog när vi hade hunnit äta lunch, så då var det bara att bylsa på honom och bege sig ut utomhus. Det tog många kvarter innan han lugnat sig! Himmel... :-/ Men han sov gott hela promenaden hem sedan, och säkert en timme till i vagnen hemma. Så han var nog trött stackarn.
Sen har han vilat gott under kvällen, varvat med mat och nu ligger han i mitt knä och sover, tyvärr med en blöja som måste bytas. Vi provade lägga honom i sin egen säng ett par gånger tidigare ikväll, men det ville sig bara inte. Han blir OTROLIGT ledsen då. Vi kanske måste plocka fram varmvattenflaskan igen, och värma upp hans lilla säng så att han inte väcks av det svala sköna täcket.

Vi fick två nya varma fina babyfiltar, lite användbar plastad frotté och annat smått och sött till Tobias av mormor, riktigt bra det eftersom vi bara har en riktigt varm o go babyfilt (förutom hälsotäppena/våffelfiltarna) och det är fint att ha ombyte när man måste tvätta den. Vi fick också fint julgardintyg av mormor, så imorgon skall vi åka till IKEA och skaffa en riktigt lång gardinstång till köket. Skall passa på att göra en del andra ärenden när vi ändå är ute och åker bil, bland annat betala för de två nya vinterdäcken igen. Däckfirman slog visst in fel siffror när de tog betalt, de spårade upp oss och undrade lite skamset om vi kunde komma in igen och betala eftersom de missat två nollor i inslagningen i kassan! :-D Jag kollade inte ens vad det var jag skrev på för! :-D Men de är juste, så det är klart vi åker förbi och gör om det. :-)


Inga kommentarer: