lördag 15 mars 2008

1-2-3-dyk!

Idag har vi plaskat på babysimmet igen. Återigen blev Tobias väldigt ledsen när vi tagit på honom badbyxorna och vi vuxna höll på att duscha, men han blev mycket lugnare när jag burit honom en stund inlindad i handduken inne i bassängrummet så att jag kunde lämna över honom till Stig som var nere i det varma vattnet (35 grader!).

Sen var det bara att plaska på. Tobias såg inte ut att misstycka och han återknöt nöjt kontakten med den lilla blå uppblåsbara sköldpaddan han lekte med förra gången. Vi testade den så kallade dykreflexen genom att försiktigt hälla lite vatten över Tobias huvud, han stängde ögon och mun och drog efter luft genom sin lilla näsa när vattnet slutat komma, precis enligt boken. Så då vågade vi prova ett litet första dyk: Ögonkontakt - "ett-två-tre" (upp i luften) - "dyk" (ned under vattenytan). Och så direkt upp igen (till två lyckliga föräldrar). Frustande och blinkande kom han sig direkt och det verkade som om han inte tyckte att det var något speciellt alls. :-) Vi provade dyka ett par gånger till innan det var dags att kliva ur vattnet (inklusive en gång där hans mor glömde att hon skulle stanna över ytan och inte dyka hon med... lagom förvirrat sådär).

Tyvärr blev han ledsen igen när vi gick ur vattnet, förmodligen en kombination av nedkylning, trötthet (han brukar ju sova så dags) och hunger. Så det var trösta och torka och klä på i raketfart som gällde. Sen somnade han innan vi hann ut ur omklädningsrummet. :-)
Nu är han ovanligt pigg och glad, har inte visat några tendenser till ytterligare trötthet så vi skall passa på att servera honom lite lunch i form av kokt mosad palsternacka.


Ikväll skall vi på kalas hemma hos Linnea och Felicias mamma (och pappa), vi får se hur länge vi orkar med tanke på hur lite vi har sovit denna vecka, men trevligt skall det bli i alla fall! :-)

1 kommentar:

Morskan sa...

Hö-hö - jag har också dykt någon extra gång! Vi hade sista gången Plumsa för terminen i söndags. Tror vi skall Plumsa nästa termin också, men sedan fyller Norah FYRA och kan få börja med en massa andra coola aktiviteter! Högt på listan står dans, gymnastik eller någon "kamp"-sport. :O)