onsdag 5 mars 2008

Fotograf-inspirerad rörelse


Vi var till en fotograf tillsammans med syrran och hennes familj när vi var uppe i Luleå. En helt fantastisk idé (syrrans förstås), att fotografera barnen i det format de är nu och alla tillsammans. :-) Hur som helst ställde fotografen Justin Jägare en par frågor som både S och jag blev lite handfallna av, av typen "kan han lyfta sina ben själv?" och "kan han hålla i sina fötter själv?".
Öhh, vaddå? Lyfta ben? Hålla fötter?

Inget av detta hade Tobias provat göra före fotograferingstillfället. Fotografen hade fantastiskt nog trix som gjorde att Tobias hamnade i rätt poser i alla fall, trots att han inte riktigt kunde hålla i sina egna fötter, så det blev säkerligen fina bilder. Men det roliga är att sen den dagen, de få timmarna, så har ju gossen inte gjort något annat än lyft på sina ben, och hållit i sina tår och fötter. :-D
Det fick mig att tänka på att det finns säkert hundratals trick man kan göra med honom som inspirerar till ytterligare rörelser och utveckling? Vi brukar ligga på golvet ett par svängar varje dag, just nu går det inte allt för bra att ligga på magen eftersom hans lilla snuviga näsa fullständigt svämmar över då. Men rulla har han inte gjort ännu, mer än ett par enstaka tillfällen som kännts mer slumpmässiga än medvetna. :-) Kanske kan jag hjälpa honom att hitta igen fler kroppsdelar om jag bara hjälper honom på rätt sätt... Måste surfa på detta. :-)

Länk till den fantastiske fotografen: www.danielphoto.nu (som för övrigt också fotograferade syrran och hennes G's bröllop).
Bilden nedan är från när vi höll på att preppa för fotograferingen, alla i vita tröjor och jeans (syrran och jag lite på efterkälken som vanligt).


Bilden nedan är från fotograferingen. Justin var HELT fantastisk på att få alla ungarna att vara med och göra "rätt". Han skramlade med rasslande halsband, gjorde roliga ljud och busade med barnen, allt medan kamerans motor gick för högvarv... :-D


Om ett par veckor bör våra foton vara färdiga för beställning, det skall bli oerhört roligt att se hur de blev! :-)

Inga kommentarer: