lördag 8 mars 2008

Plask!


Nu har vi badat för första gången. Himmel så häftigt! :-) Tobias blev så trött att han somnade och sov när vi klädde på honom för att åka hem (bilden ovan).

Tobias var inte helt nöjd när vi kom dit och började gråta på allvar när vi tog ned honom i vattnet. Då var våra tårar inte långt borta och S adrenalinnivåer var i höjd med taket någonstans. Jag funderade på om vi skulle ge upp ändå, att det här med babysim kanske är något vi klarar oss utan. Men vi plockade upp honom och lyckades trösta honom så pass att vi vågade oss in i bassängrummet igen för att se på saker och lyssna på ljuden. Då plockade instruktörerna fram ett par roliga leksaker åt barnen och vi bestämde oss för att prova gå ned i vattnet igen.
Då gick det ju hur bra som helst! :-) Tobias såg till och med rätt nöjd ut ett par gånger även om han för det mesta bara tittade på allt som rörde sig kring honom och tuggade på de färgglada flytleksakerna han fick tag på.
Vi turades om att hålla honom och gjorde inga "övningar" (sådana man gör när man är lite mer vattenvan), men nu har vi i alla fall tillräckligt med självförtroende att komma tillbaka nästa gång.

Om något skall vi fundera på att byta grupp, till en senare tid. För som det är nu badade vi ju faktiskt när Tobias normalt sover som sötast på förmiddagen. Han var rejält trött, stoppade till slut tummen i munnen (fortfarande i vattnet) och började blinka sömnigt med ögonen. Han somnade i S knä när vi höll på att klä på oss efteråt och sov nästan hela vägen hem.
Vi provar en gång till i denna grupp och om han verkar lika trött får vi kanske plats i en senare grupp. :-)

Nu ligger han på lekfilten och "tigern" på köksgolvet och sover middag (bilden nedan). Ikväll skall vi på dopfest hemma hos Valters mamma och pappa.

Inga kommentarer: