fredag 27 februari 2009

Elefant!


Nu vet Tobias hur en elefant låter! :-D Det tog exakt en dag att lära honom det.

När Alex var här på besök blev vi lite inspirerade och kom på att vi kanske skulle prova lära Tobias något ljud också. Elefant blev lätt eftersom han har massor med gulliga sådana på sina sovrumsgardiner. Dessutom har S och Tobias tjuvtränat på själva ljudet i många månader (fungerar alltid som distraktion vid matbordet, ljudlig, men ändå). :-) Nu frågar man "hur låter elefanten" och så börjar Tobias puffa upp kinderna för att låta som en. :-D

Sen har vi förfinat "vovvovovovv" också, nu pekar han på bilder på hundar och säger "vovovov!" med liten liten röst. Han "vovvovvade" också åt en hund som "vovovovvvade" tillbaka från bilen intill när vi parkerat på Konsum igår. Urgulligt!

Det blir bra när mormor skickar nya gardinerna med kor på, då får han lära sig ett nytt ljud. :-D


Man märker att han förstår väldigt mycket, nu behöver man inte "locka" på honom för att få honom att följa med - det räcker att säga "kom Tobias så går vi upp/ned.." så kommer han glatt tultande mot trappan. Det är framför allt sådant som innebär förflyttning eller någon form av aktivitetsstart som fungerar. "Nej" fungerar ju helt uppenbart inte, han bara plirar listigt och ler ett hjärtesmältande leende, eller alternativt skrattar glatt när man säger nej (ju argare jag är, desto mer skrattar han... snacka om misslyckande!).

Inga kommentarer: