onsdag 18 februari 2009

Nya kunskaper

Det här med pulka var väl ändå lite märkligt?


Oh så roligt att gunga!

Trots aggressiv feber och förkylningssymptom har Tobias lärt sig en del nya saker senaste veckan. :-) Han har bland annat lärt sig äta gurka, helst utan skal, men han uppskattar krispigheten. Idag åt han ett par centimeter rå morot. Han fick en tunn morot och gick och höll den och gnagde små små bitar av den innan middagen (morotspannkakor). Det är fint med riktiga tänder! :-D

Såhär ilsken blir man när man inte får vara ute längre
(han försökte ta på sig skorna igen!)


Han har börjat säga "mamma" och "pappa" mer organiserat, vi noterade den här veckan att när S och Tobias var hemma sade han mest bara "papa-pappa" och nu när jag varit hemma med Tobias har han uteslutande sagt "mama-mamma" och testat tonfall och uttal. :-)
Han säger också "vovovovov!" när han ser en hund, även om jag misstänker att det är något som funkar även på andra djur för han påkallade min uppmärksamhet på en skata som satt på staketet utanför fönstret genom att peka och låta "vovovovov!".

Tobias kör sin sparkbil framgångsrikt genom huset nu, det lärde han sig helt nyligen. Tidigare har han mest använt den som en "lära-gå" bil. :-)


Mmm, gott med lunch när man varit ute!

Förutom det slås vi då och då av hur otroligt duktig han har blivit på att äta själv. Det var ju bara ett par veckor sedan han fick börja äta själv! :-)


Borte! Hvooor er Tobias??

Det blev en riktigt bra eftermiddag. :-) Tobias var på ett strålande humör (fattas bara, efter en drygt tre timmar lång middagslur!) och lekte och busade sig igenom hela eftermiddag-kväll. Nu sover han, har precis hostat ljudligt ett par gånger men vi hoppas att han skall få en lugn natt. Om natten blir lugn och morgonen feberfri väntar Villekulla och Britas vikarie Seija i morgon. För oss vuxna väntar konferens (jag) och viktigt möte (S).

Inga kommentarer: