tisdag 6 november 2007

Sover sött

Idag har varit en lugn dag, tänkte gå ut och gå med Tobias efter förmiddagsmålet, men han somnade så gott (återigen i sin säng) att jag inte hade hjärta att plocka upp honom. Städfirman var hit och fejade hela huset, jätteskönt! De pratade en massa om de som bott i huset innan oss och pratade en massa om barn och barnbarn. Trevligt. :-) Tobias har varit sitt vanliga missnöjda jag under kvällen, smokken har han konsekvent vägrat ta sedan farmor åkte hem. Om något så har han oftare hittat igen sin egen tumme. Men han är ju så himlade liten och ny så mig gör det inget om han vill hänga på mina tuttar hela kvällen, den närheten kan jag lätt kosta på mig.

Nu sover han sött i sin egen säng, i vårt sovrum här intill, sedan en timme tillbaka. Gu så skönt! :-)

Han fick veckans bad, med lite extra olja, sen en ny blöja och ren pyjamas och ett kvällsmål - och han somnade så totalt och avslappnat att han knappt ens knorrade trots att det var lite svalt i sovrummet och sängen när jag planterade honom där.

2 kommentarer:

Morskan sa...

Var glad - heh - för att han hänger på tuttarna hela kvällarna. Det är det som så småningom leder till att han kommer att sova större del av natten, kanske "hela". Norah åt ju som en vettvilling på kvällarna och jag gjorde inte genast kopplingen mellan ätraseriet på kvällarna och hennes goda nattsömn sedan. Med Ruben var jag mer beredd!;O)

Så duktiga ni är på att "få ordning" på Tobias tider, läggning, rutiner. Skönt för honom, skönt för er.
*kramar*

en annan sa...

Tack... :-) Det känns mest lite svårt att han är sådär frustrerad i så många timmar just nu, men du har ju rätt - sen vill han bara äta lite stillsammare vid 01-02-tiden för att därefter sova fram till 06.

Ganska bra för en liten kropp.
:-)