torsdag 23 juli 2009

En dag på stan

David kommer inte riktigt överrens med bilstolen ännu

Långhårig och lite trött Tobias i bilen på väg till tåget

Idag tog vi oss i kragen, putsade upp oss och tog tåget in till stan. Så roligt vi har haft! :-) Vi hade två mål med utflykten, att äta lunch på S favorit-vietnames (rest. Nem Nem Qúan) och klippa håret på S och Tobias hos S favoritfrisör. Båda dessa ligger på Söder så vi tog tåget direkt till Södra station och promenerade i behagligt tempo mot våra mål.

Otroliga naan!

David passade också på att äta

Nem Nem Qúan hade tyvärr semesterstängt så vi åt på "Tre Indier" istället, inte Stockholms mest fashionabla indiska restaurang men välsmakande nog (fantastiskt goda naan, värt ett besök bara de!). :-) Sen bar det av till frisören. Tobias var jätteduktig! Han blev lite rädd och grät lite till en början men sen lugnade han sig och frisören (som var blixtrande snabb!) blev snart färdig.

I väntan på frisören


Frisören in action


Slutresultatet!

Vädret höll sig mulet men torrt och varmt (shortsväder), vi gick förbi en lekpark där Tobias visade oss att han visst kan klättra i repstege, vi tittade på folk och fönster och när barnen somnat fikade vi vuxna. Vi passerade Alvglans, en butik som säljer serietidningar (och mer). De hade begagnade småbilar till salu för 10kr/st så vi fick lov att gå in där. Med oss hem följde en ny samlarbok om "Elvis" (till S), ett par murlocs (till mig) och så en fin blå Lamborghini (Tobias). :-) Det är otroligt roligt att bara promenera på Söder. Det finns så många små udda butiker, man kan inte låta bli att undra hur de överlever i dessa tider? Men överlever verkar de göra och vi lät oss underhållas av deras olika skyltfönster. Vi ångrar att vi inte gick in på "Japan Food & Kitchen" där vi hade kunnat köpa pocky eller något annat exotiskt godis.


Och åtminstone jag fick ett par goda presentidéer, bland annat något från detta ställe http://www.barberandbooks.se/ till S? :-)


Tålmodig lillebror


Trött storebror

1 kommentar:

Morskan sa...

Pocky? Pocky? Berätta!

Å guh så fint på det barberar-stället! Måste greja nåt till G där också.

:O)