onsdag 29 juli 2009

Semester


Lillebror nyfiken

Jag vet att jag officiellt inte har semester längre, men gu så skönt vi har det tillsammans här hemma! Vädret är växlande men oavsett hur det är är det SOMMAR. Och jag älskar det. :-)
Tobias är där vi är. Vi har testat att öppna dörrarna och låta honom springa ut och in som han vill men nu på senare tid vill han vara precis där vi är, så är vi inte ute så kommer han ganska snart in igen. Han tar av sig skorna och hatten och börjar syssla med något inomhus. :-)

På sistone har han varit väldigt, vad skall man säga, känslosam? Han har slutat lyssna på "nej" och verkar snarare fokusera mest på att göra alla de där grejerna som motsvarar just "nej"... Det är så otroligt svårt att veta vad man skall hitta på för att få honom att sluta göra tokigheter. Kanske handlar det om aktiviteter, kanske handlar det om att barnsäkra fler delar av huset? Man blir så förtvivlad när man möts av ett busigt skratt när ungen precis för femte gången gjort något absolut livsfarligt. :-[ Men men, någon fler aktivitet är ju definitivt inte fel. Vi får försöka planera in någon aktivitet speciellt för Tobias åtminstone varannan dag? Vi vuxna pysslar och stökar hela tiden kring huset inne och ute, men Tobias är ju inte sådär tvärt intresserad av allt vi gör. Det är många saker man faktiskt kan få med honom på (som att laga mat eller sortera tvätt etc) och nu på sistone har han "upptäckt" dammsugaren och vill gärna dammsuga när man tagit fram den... :-D


Tunnel! (notera att han fyllt bodyn med småbilar)

Vi har äntligen kommit oss för med att köpa en lektunnel. Klart populärt. Tobias och alla tjejer som varit på besök senaste dagarna har lekt och lekt med den, mycket roligt verkade vara att "fånga" någon i tunneln, alternativt att "ta på sig" tunneln och sen springa omkring med den... Tobias nöjer sig för det mesta med att ta på sig en av nätkorgarna han har mjuka leksaker i och springa runt med den - den är lite mer i hans storlek... :-D


Parklek

Vi var till lekparken härom dagen. Både S och Tobias testade rutschkanan och vi gungade allihopa. Det var en annan pappa med son där och jag tror att han blev lite inspirerad av vår ystra lek för när vi lämnade lekparken satt han också på en av gungorna och gungade med liv och lust... :-D Lekparken intill vårt hus kan användas som en måttstock på hur Tobias växer och utvecklas. Han kan nu klättra helt obehindrat på klätterställningen ovan, han tar sig både upp och ned från de olika fristående gungorna (älg och båt) och kan sätta fart på dem utan att ramla av. För bara några månader sedan var man tvungen att följa honom vaksamt kring klätterställningen och ha en stödjande hand bakom ryggen när han gungade på älg/båt. Vanliga gungorna är lite high-tech fortfarande så där måste man förstås ge honom fart. :-)


Tobias behöver inte mycket 'watteh!' för att ha roligt

Idag blev det riktigt riktigt varmt och vi fick ordna vattenkylning till storebror och så mycket skugga det gick till lillebror (som faktiskt inte verkade tycka allt för illa om värmen så länge han inte behövde ha byxor på). :-)

Väl så varmt idag! (termometern säger 31,1C)


Gott med mat efter bad

Inga kommentarer: