söndag 28 oktober 2007

Snuttätning

Tobias har med någon timmes undantag varit vaken sedan 10:00 idag. Och ammat 7-12 minuterssessioner (32 minuter som längst, men det var dagens undantag) cirka en gång i timmen. Alltså inte en "vanlig" dag (då han normalt byter/äter var tredje timme, och sover däremellan). Så vanligt det nu kan bli när man bara är 13 dagar gammal iofs...

Men det finns hopp om att han kanske sover mer inatt, efter alla dessa vakna timmar. Eller så blir han galet övertrött och hungrig eftersom han kanske inte får i sig den feta "slutmjölken" på dessa korta amningsstunder.

Vi läste på nätet att det är bra att ge från samma bröst inom samma tvåtimmarsintervall, men man vet ju inte. Kanske funkar det och han får i sig den feta slutslurken från varje bröst, eller så funkar det inte alls och det är därför han är hungrig så snart igen. *suckar* Det är väldigt svårt att veta.

Natten till idag var ovanligt lyckad, han somnade i sin egen säng (dvs i korgen intill vår säng) redan vid 03:00, sen sov han till 06:00 och efter amningen då sov han vidare till 10:00. Innan jag plockade upp och bytte på honom vid 06 hade han legat och "småpratat" för sig själv i cirka en halvtimme, så han kan inte tycka att det är helt otäckt att ligga för sig själv. Men efter amningen ville han inte tillbaka till korgen, så då fick han sova intill mig med tutten inom räckhåll. :-) Mysigt.

Han skall få veckans bad ikväll, och sen hoppas vi att han och vi får sova ytterligare en lång och mysig natt.

Inga kommentarer: