måndag 22 oktober 2007

Återbesök

Nu har vi träffat en barnläkare för sista kontrollen innan de "släpper" oss från BB, allt var grönt även denna gång.
Tobias hade fina leder, bra vikt (3450 g), bra ögon, fungerande "gåreflexer" mm mm. Skönt!
Vi konstaterade att han fått "torsk" på tungan, något som tydligen inte behöver behandlas speciellt, det brukar gå över av sig själv. Om svampinfektionen sprider sig till mina bröstvårtor kommer vi däremot att behandla! :-o (...sen kan jag inte låta bli att fundera över varför det kallas "torsk"? Varför inte "aborre"?)

Sen tjatade vi till oss ett drop-in besök för att avsluta hörselkontrollen (som inte gick att slutföra på BB eftersom han smaskade så när han käkade) istället för den bokade tiden nu på onsdag. Skönt att slippa åka tillbaka till Karro en gång till denna veckan. Så nu vet vi att han har godkänd hörsel på både höger och vänster öra. De pyttesmå mjuka små godisbitarna till öron. :-)

Alla var imponerade över hur fint han hade gått upp i vikt. Det känns skönt, nattarbetet har lönat sig på det absolut mest positiva sättet. :-)

Efter Karolinska åkte vi till ICA Maxi i Häggvik för att handla lite mjölk mm, träffade på en fd kollega till S som var där med sin sambo och sina två tvillingpojkar. Sånt händer ju bara när man är dagledig! :-D

Nu ligger han och vilar middag i baby-sittern intill (borde kallas "baby-ligger", eftersom han faktiskt ligger som en liten ombonad limpa med rak rygg i den) och bör väl vakna/väckas om ett par timmar för att tanka upp sig ytterligare litegrann.
Jag skall baske mig göra detsamma. *zzz*

Mer om torsk på tungan:
FASS.se
Sjukvårdsrådgivningen

Inga kommentarer: