söndag 26 juli 2009

SöndagDet blev bakt en banankaka idag, inte två sorters mjuka kakor som planerat. Tiden räckte inte riktigt till för två olika kakor med en dryg timmes tillverkningstid vardera. Men morgonen blev välsignat lugn med tanke på att vår pakt "sprack". Tobias och jag åt frukost i godan ro, käkade "macka" och diggade U2 på radion. S och David låg kvar i sängen och halvsov (dvs S snoozade och David sög på hans lillfinger...). :-D Igår loggade vi visserligen av, men lite senare än vi kommit överrens om och sen låg vi och läste hur länge som helst... doh! Så när det var dags att sparka igång dagen på allvar var vi ganska mosiga och trötta och sådär lagom irriterade (utan speciell anledning) att vi tillslut kom överrens om att bita ihop och bara få allt gjort.

Men så helt plötsligt hade vi huset fullt med fikasugna gäster som hade med sig jättefina presenter till David och det blev en otroligt trevlig eftermiddag! Tobias har lekt och lekt och lekt med alla tjejerna som var på besök och föll i säng redan halv åtta. Vi föräldrar har tacksamt satt oss vid datorerna för att vegetera lite. David har ätit och somnat om, som den lille pärlan han är. :-)

Visste ni att kokboken ovan är sveriges mest sålda bok? :-D Åtminstone enligt Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Sju_sorters_kakor_%28bok%29

Banankaka som det skall göras enligt ovanstående bok:
Socker
Smör
Ägg
Mjöl
Bikarbonat
Bakpulver
Ingefära
Kanel
Mosad banan


Och döm om min förvåning när slutresultatet blir samma som det som vid tillfälle brukade kunna intas (med kolesterolnivåerna dallrande högt av förväntan...) till frukost i Sydney "toasted banana bread with butter". Gissa vad jag skall testa imorgon? X-) Mums!
En engelskspråkig blogg om just detta: http://gourmetaddict.blogspot.com/2006/10/toasted-banana-bread.html

5 kommentarer:

Morskan sa...

*snörpa* Och inte ett ord om vem som försåg dig med den förträffliga boken - hmpf! ;O)

*kramar*

en annan sa...

Asch! Allt det bästa jag fått i present har jag ju fått av dig!! :-) Öh, och S då nu på senare tid. 8-)

*kramar*

Morskan sa...

Åkej då!

*puss*

Morskan sa...

Och hur blev banankakan i rosten?! :O)

en annan sa...

Ooooh så god! Men den behövde faktiskt "mogna" (torka?) ett par dagar för att bli riktigt bra! :-)