onsdag 30 januari 2008

Skåvsjöholm


Vi tillbringade alltså dagen på Skåvsjöholm, ett konferenscenter ritat av en dansk arkitekt och byggt på 60-talet. Det är egentligen en förskräcklig byggnad i gult tegel som luktar gammal skola - om det inte hade varit för den magnifika restaurangdelen med sina panoramafönster mot vattnet. Trots det tunga snöblandade regnet som fullständigt vräkte ned var det otroligt fint därinne! På eftermiddagen tände de eld i den stora öppna spisen och trots bristen på dagsljus utomhus var det ljust och fint därinne ändå.
Receptionsområdet var inte heller så dumt, de hade en roligt osalig blandning av designade möbler därinne, bland annat en stor gammaldags gungstol med en "dator-arm" påkopplad (LCD skärm plus tangentbord på en smidig och snygg vridbar arm), både behagligt och funktionellt... :-D Personalen var proffsig, möteslokalerna hyffsat ventilerade, all in all ett bra ställe att ha möten på.

Men det var inte det jag skulle skriva om, det var maten... Nu när jag inte ätit ute på flera månader känner jag mig smått extatisk över den fina maten de bjöd på! :-D
Vi fick "välkomstfika" och senare förmiddagskaffe där de bjöd på både fräscha smörgåsar och småkakor, det fanns säkerligen ett femtontal olika lösblads teer, fyra-fem olika sorters juice och kaffe.
Till lunch fick vi njuta ett digert salladsbord med ett antal helt delikata röror och salladsvarianter (blad och pasta och quinoa etc) följdes av soppa och varmrätt (menyn nedan), varefter man kunde avsluta med olika sorters frukt, eller dessert bestående av en mjuk kaka med bärkompott till och så kaffe förstås.
Eftermiddagskaffet bjöd på juicer och även vatten med björnbär eller jordgubbar, mjuk kaka, småkakor och kaffe/te.

Jag var i himmelriket en liten stund varje gång... Speciellt som Tobias både var nöjd och glad att sitta i bilbarnstolen och till och med somnade när en av mina kollegor snällt gungade på den. :-)


˜ ˜ ˜ ˜ ˜
ONSDAG
LUNCH
Kräftsoppa – färska örter
Kycklingpiccata – grönsaksris, tomatsalsa

MIDDAG
Toppmurkelcappuccino – viltwallenbergare, syrade rotsaker
Vättern röding – lättrimmad gurka, dillsås, hummerolja
Kaffe- och chokladpannacotta – körsbärsgelé, honungsflarn

˜ ˜ ˜ ˜ ˜
Det hade varit gott att testa middagsmenyn också, men det kändes som överkurs att stanna längre när dagen nu gått så himla bra! :-)

Inga kommentarer: